Fine Dining Week

Roqefortfeller

Aperitif | MERCY BROWN

Bazą koktajlu został często uwielbiany i równie często znienawidzony ser pleśniowy Roquefort. Ostre aromaty niebieskiej pleśni wygładziliśmy sprawdzonym połączeniem czekolady, które w płynnej postaci jest reprezentowane przez Creme de Cacao. Jak w aperitivie zamknąć dwa nieoczywiste smaki? Roquefortfeller @ Mercy podczas Fine Dining Week.

L'Chaim

Pierwsze Danie | SABABA

Mezcal | mango hummus | purée żurawinowe | pianka z zielonej herbaty Sencha

Zaskakująca kompozycja, łącząca w sobie wyrazistość mezcalu, oryginalny smak hummusu z mango w parze z konfiturą z żurawiny, podkręcona delikatną pianką z zielonej herbaty. Całości dopełnia posypka z pietruszki i liści herbaty, oraz tradycyjne pieczywo laffa z owocem granatu.

Tekila Bloody Sundałj

Drugie Danie | Z UST DO UST

Wariacja na Bloody Mary z uśmieszkiem w stronę Tequili Sunrise. Pomysł zaczerpnięty z meksykańskich sals i bez pardonu miksujący ich smaki. Wszystko podane z nachosem i sosem meksykańskim.

Femme

Deser | KRAKOWSKA WOLNICA

Koktajl nawiązuje do najlepiej sprzedającego się tortu w Krakowska / Wolnica o tej samej nazwie.

obowiązuje 25/08 - 28/08

ZOBACZ INNE